Cinta Sayang Resort | Hotel Review

Kebetulan saya ada menerima jemputan perkahwinan seorang rakan di Sungai Petani, Kedah, jadi saya ambil kesempatan ini untuk bermalam di sana bersama keluarga. Lagi pun saya memang jarang bercuti di Kedah. Survey punya survey, and read all the feedback, why not saya cuba Cinta Sayang Resort, Sungai Petani, Kedah. Ikuti komen / maklumbalas saya mengenai resort ini yang seterusnya.

Sky Residences Apartmen, Cinta Sayang Resort

Memandangkan kami sekeluarga 5 dewasa dan 1 kanak-kanak, saya buat tempahan online melalui Hotelopia untuk 1 unit apartmen 3 bilik (2D1N) dengan harga RM406/night. Proses check-in pada mulanya menghadapi sedikit masalah teknikal. Walau bagaimanapun, ketua pegawai kaunter yang bertugas menangani masalah saya dengan profesional dan mesra pelanggan 👍. Atas permintaan, saya diberi bilik tingkat bawah. Jarak diantara bangunan lobi utama ke apartmen Sky Residences lebih kurang 500m. Jadi, kami kenalah memandu ke apartmen.

Lobi Utama Cinta Sayang Resort
Lobi Utama Cinta Sayang Resort

Apartmen Sky Residences adalah kawasan berpagar dengan kawalan keselamatan 24 jam. Kawasan pakir walaupun nampak banyak tetapi selalunya penuh bila waktu malam. Sesuatu yang perlu diberi perhatian oleh pihak pengurusan agar dapat alihkan beberapa kenderaan rosak / terbiar yang diletakkan di petak pakir berbumbung 😫.

Saiz apartmennya agak selesa dengan ruang tamu, ruang makan dan dapur tersusun bersih dan kemas. Keperluan lain seperti penyaman udara (disetiap bilik), LCD TV, peti sejuk dan peti keselamatan telah tersedia.

Living room, Cinta Sayang Resort
Ruang tamu, ruang makan dan dapur.
Master Bedroom Cinta Sayang Resort
Bilik tidur utama dengan katil saiz King
Bathroom Cinta Sayang Resort
Bilik air di bilik tidur utama. Hati-hati bila mandi ya… see through tu 😊
Bilik tidur 2 dengan 2 katil bujang
Bilik tidur 2 dengan 2 katil bujang
Bilik tidur 3 dengan 1 tilam bujang
Bilik tidur 3 dengan 1 tilam bujang

Gimnasium dan bilik indoor game terletak di aras bawah bangunan Sky Residences ini.

Kolam Renang Dan Mini Waterpark, Cinta Sayang Resort

Kolam renang dan mini waterpark, Cinta Sayang Resort
Kolam renang dan mini waterpark

Tidak lengkap kalau dah stay di resort ni tapi tak mandi kolam kan… 😁 Ini kira aktiviti wajib bagi anak-anak. Kolam renangnya terletak di bangunan lobi utama. Jadi terpaksalah kami berpatah balik ke sana.

Mini Waterpark Cinta Sayang Resort
Mini waterpark di sebelah sana. Kolam hijau tu bukan tempat mandi ya ⚠

Ada 2 kolam renang di sini, untuk dewasa dan mini waterpark. Pelawat dikehendaki mendafar dahulu dengan menunjukkan kad akses (kunci rumah) di kaunter sekuriti sebelum dibenarkan mandi kolam. Ini mungkin untuk elakkan kemasukan orang luar atau yang tidak berkenaan.

Kafe CS, Cinta Sayang Resort

Suasana kafe yang berkonsepkan reka bentuk moden, membuatkan saya dan keluarga berasa tenang dan selesa sambil menjamu sarapan pagi di sini. Kafe CS menyajikan pelbagai menu yang menepati citarasa orang tempatan 😋. Brownies dan desserts di sini memang terbaik 👍.

Ratings

Secara keseluruhannya, saya amat berpuashati dari semua aspek. Cuma ada beberapa perkara yang perlu diberi penambahbaikan seperti yang saya highlight di atas.
🙂🙂🙂🙂🌚

Address: Persiaran Cinta Sayang, 08000 Sungai Petani, Kedah

*Nota: Maklumat di atas adalah dari pengalaman saya sendiri. Setiap foto adalah hakcipta terpelihara. Penilaian (review) dibuat tanpa dipengaruhi oleh pihak ketiga.

13 thoughts on “Cinta Sayang Resort | Hotel Review

  • 26th July 2019 at 4:10 pm
    Permalink

    It is perfect time to make a few plans for the future and it is time to be happy.
    I have learn this put up and if I may I desire to suggest you some
    fascinating issues or suggestions. Perhaps you can write next
    articles relating to this article. I desire to learn even more
    things approximately it! I’ve been browsing online more than 2 hours today, yet
    I never found any interesting article like yours.
    It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all website
    owners and bloggers made good content as you did, the net
    will be a lot more useful than ever before. I will right
    away take hold of your rss feed as I can not to find your e-mail subscription link or e-newsletter service.
    Do you have any? Kindly let me understand so that I may subscribe.
    Thanks. http://pepsi.net

    Reply
  • 30th July 2019 at 5:02 pm
    Permalink

    I have fun with, lead to I found just what I was having a look for.

    You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a
    great day. Bye

    Reply
    • 31st July 2019 at 9:28 am
      Permalink

      Thank you so much.

      Reply
  • 31st July 2019 at 2:45 am
    Permalink

    It is not my first time to go to see this
    website, i am browsing this site dailly and take nice information from here all the time.

    Reply
  • 10th September 2019 at 12:58 pm
    Permalink

    Cinta Sayang Resort is an iconically-designed 4-star resort, conveniently located in Sungai Petani, Kedah. Ideally locate for both business and leisure traveller to Kedah, the Resort is a 45 minutes-drive away from both the Penang International Airport as well as from the Alor Setar Airport and a 15 minute-drive to the Sungai Petani s commercial and major shopping malls. The resort includes an 18-hole golf course, driving range, conference events facilities and a waterpark.

    Reply
    • 12th September 2019 at 5:52 pm
      Permalink

      Thank you for additional info.

      Reply
  • 25th November 2019 at 5:03 am
    Permalink

    Wow, that’s what I was seeking for, what a stuff!

    existing here at this website, thanks admin of this web page.

    Reply
    • 26th November 2019 at 8:10 am
      Permalink

      Thank you

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *